Itsenäisyyspäivän kuivakakku



Jos sitten vielä jotain makeaa itsenäisyyspäiväksi tekisi. Noh, tämä pomminvarma kuivakakku onnistuu aina. Käytin sopivasti voittamaani suklaata ja Dr.Oetkerin koristerakeita.NAMSKIS :D 

Olkaa hyvä: 


Taikina : 
1/4tl suolaa
250gr sokeria
1/2 tl soodaa
300gr vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1,5 dl piimää
1tl vaniljasokeria 
2 rkl leivontakaakaota


Kuorrutus: 
200gr valkosuklaata sulatettuna

Dr.Oetker koristeita

Tee näin: 
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2.Sekoita kuivat aineet keskenään
3.Sekoita erikseen muna, piimä ja vaniljasokeri
5.Kaada kuivat aineet joukkoon ja sekoita varovaisesti,vältä turhaa sekoittelua.
6.Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista n. 35-50min 200asteessa. Jos lämpötila tuntuu liian isolta laske lämpötilaa 180asteeseen.
7. Anna kakun jäähtyä, tee sillä aikaa kuorrute.

1.Sulata suklaa mikrossa pienin väliajoin, välillä sekoittaen. 
2.Kaada kuumana kakun päälle ja koristele heti rakeilla.
Meidän kakkua koristaa myös 2-vuotiaan tekemä koriste (äitin avutuksella) =) 


Anna kakun jäähtyä kylmässä.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ SUOMI! =) 


Kommentit

  1. Hei! Voiko piimän korvata maidolla tai kreikkalaisella jugurtilla? Kiitos etukäteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Maidolla ehkä pikemmin korvaisin. =) anteeksi myöhäinen vastaus

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Lemon-curd juustokakku