Kaalikääryleet





Namskis. Joskus alkaa tehdä mieli jotakin ei jokapäiväistä ruokaa,se päivä oli tänään. Käväsin ostamassa hapankaalia ja jauhelihaa, ja tattadaa, tein kaalikääryleitä.
En tiedä moniko pitää hapankaalista tehdyistä kääryleistä,mutta meillä se on kova herkku! =) 

Tarvitset: 

-400-700gr  naudan jauhelihaa (riippuen kaalin koosta, mulla oli superiso  kaali ja meni sen 700gr)
-3 kourallista puuroriisiä (muukin riisi sopii mainiosti) 
-Pippuria ja suolaa ripaus
-1 pieni sipuli  ja itse
-kaalia haluamasi kokoisen hapankaalin

Tee näin: 


1.Sekoita raastettu sipuli,pippuri,suola ja riisi keskenään.
(itse laitoin myös muita mausteita)



Valmis sekoitus


2. Asettele kaali esim.tarjottimelle ja avaa kaali. Lehti kerrallaan.

3. Ne lehdet,joista et saa kääryleitä (koska pienet)
 asettele kattilan pohjalle, kuten ylhäällä kuvassa.

4.Aloita kääriminen. Laita hieman jauhelihaa,kuten
 kuvassa näkyy lehden keskelle

5. Taittele lehden alaosa keskelle

6.Aloita kääriminen sinusta kauempana olevasta
sivusta itseesi päin, kuten kuvassa

7.Rullaa edelleen

8.Kun rullasi/kääryleesi  näyttää tältä, työnnä päät sisään, jottei rulla/kääryle
 avaudu keittämisen aikana

9. Näin, tältä pitäisi näyttää kun olet lehden päät työntänyt sisään.

10.Valmiin kääryleen tulisi näyttää suurinpiirtein
 tältä, toki hienommaltakin saa näyttää =)

11.Asettele kääryleet kattilaan

12.Tässä minun elämäni toiset kääryleet.

Kattilaan lisätään nyt vesi,niin että kaikki kääryleet peittyvät ja keitetään n.30 min.
13.Vesi todennäköisesti katoaa puoleenväliin,joten lisätään
 taas 4dl vettä,johon on sekoitettu 1,5 rkl punaista jauhepaprikaa ja
 kaadetaan kattilaan. Keitetään vielä 5 min ja otetaan pois hellalta. 



Tarjoile kylmän ranskankerman kanssa, nami! =) 

Hyvää ruokahalua! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Porkkanapiirakka