Kaalikääryleet
Namskis. Joskus alkaa tehdä mieli jotakin ei jokapäiväistä ruokaa,se päivä oli tänään. Käväsin ostamassa hapankaalia ja jauhelihaa, ja tattadaa, tein kaalikääryleitä.
En tiedä moniko pitää hapankaalista tehdyistä kääryleistä,mutta meillä se on kova herkku! =)
Tarvitset:
-400-700gr naudan jauhelihaa (riippuen kaalin koosta, mulla oli superiso kaali ja meni sen 700gr)
-3 kourallista puuroriisiä (muukin riisi sopii mainiosti)
-Pippuria ja suolaa ripaus
-1 pieni sipuli ja itse
-kaalia haluamasi kokoisen hapankaalin
Tee näin:
1.Sekoita raastettu sipuli,pippuri,suola ja riisi keskenään. (itse laitoin myös muita mausteita) |
Valmis sekoitus |
2. Asettele kaali esim.tarjottimelle ja avaa kaali. Lehti kerrallaan. |
3. Ne lehdet,joista et saa kääryleitä (koska pienet) asettele kattilan pohjalle, kuten ylhäällä kuvassa. |
4.Aloita kääriminen. Laita hieman jauhelihaa,kuten kuvassa näkyy lehden keskelle |
5. Taittele lehden alaosa keskelle |
6.Aloita kääriminen sinusta kauempana olevasta sivusta itseesi päin, kuten kuvassa |
7.Rullaa edelleen |
8.Kun rullasi/kääryleesi näyttää tältä, työnnä päät sisään, jottei rulla/kääryle avaudu keittämisen aikana |
9. Näin, tältä pitäisi näyttää kun olet lehden päät työntänyt sisään. |
10.Valmiin kääryleen tulisi näyttää suurinpiirtein tältä, toki hienommaltakin saa näyttää =) |
11.Asettele kääryleet kattilaan |
Tarjoile kylmän ranskankerman kanssa, nami! =)
Hyvää ruokahalua!
Kommentit
Lähetä kommentti