Macaron-leivokset suklaalla

Macaron-leivokset

Valmiit macaronsit

Valmistelin tänään äitienpäiväkakun,jonka koristelin macaron-leivoksilla.
Väliin laitoin hasselpähkinäsuklaa-levitettä,joka sopi mielestäni mainiosti
macaronseihin. Olivat ensimmäiset tekemäni macaronsit, joten vaatii vielä opettelua ainakin minun kohdalla,rehellisesti.

Alla resepti ja kuvat macaronseista,NAM!

Tarvitset: 

3 munan valkuaista
125 gr mantelijauhetta
3,5 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa
0.5 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä
hasselpähkinä suklaa-levitettä

Tee näin: 

1. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään kulhossa.
2. Erottele toiseen kulhoon valkuaiset ja lisää suola. 
HUOM! KULHON OLTAVA TÄYSIN KUIVA JA YHTÄÄN KELTUAISTA EI SAA SEKOITTUA VALKUAISTEN JOUKKOON
3.Sekoita suola ja valkuaiset kuohkeaksi sileäksi vaahdoksi
4.Lisää sokeri pienissä erissä sekoittaen
5.Lisää elintarvikeväriä,kunnes saavutat haluamasi värin.
6.Siivilöi jauheseos valkuaisten joukkoon.
7.Siirrä valmis taikina pursotuspussiin 
8.Pursota leivinpaperille palloja, haluamasi kokoisia,itse tein noin 5cm halkaisijan kokoisia.
9. Kun olet pursottanut pallot leivinpaperille, anna pinnan kuivua noin 20-30 min.
10. Siirrä macaronsit uuniin keskitasolle ja kypsennä 150¨C noin. 20 min.

Kun macaronsit ovat valmiit irrota ne varovasti leivinpaperin päältä. 
Viimeiseksi täytä macaronsit haluamasi täytteellä, itse käytin tähän hasselpähkinäsuklaa-levitettä,jota meidän taloudessa käytetään moneen leivokseen.

Alla vielä muutama kuva: 

Taikina

Macaronsit pellillä kuivumassa

Valmiit macaronsit

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Lemon-curd juustokakku