Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku



Ihanan raikas ja kesäinen juustokakku valmistui eilen kahvipöytään. Jääkaapissa oli paljon appelsiineja ja pelkäsin,että menevät pahaksi =) tässä lopputulos

Pohja: 100gr oreo-keksejä
          150gr domino-keksejä
            75gr voita

Täyte: 180gr appelsiini-tuorejuustoa
           100gr rahkaa
          0,5dl appelsiinin mehua (puristettuna) 
           3 liivatelehteä 
         100gr kookos-valkosuklaata
          3dl vispikermaa

Kiille: 2.5 dl appelsiinimehua 
            2 liivatelehteä
          3-4 tippaa elintarvikeväriä (oranssi) 



Tee näin: 

1. Laita liivatteet ''likomaan'' kylmään veteen.
2.Murskaa keksit ja lisää voisula.
3.Taputtele keksimurut tiiviiksi irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 
sillä aikaa kun valmistelet täytteen.
4. Vispaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja rahka keskenään ja lisää se kermavaahtoon. 
5.Lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa sekaan.
6. Kiehauta muutama tilkka puristettua appelsiinimehua ja sulata siinä liivatelehdet, sekoita loput mehusta tämän joukkoon ja lisää kerma-rahka seokseen.
7. Vältä turhaa sekoittamista. 
8. Kaada täyte keksipohjan päälle ja silota sileäksi nuolijalla
9. Laita jääkaappiin jäähtymään väh.neljäksi tunniksi ennen kiilteen kaatamista päälle.

Kiille: 

Kiehauta pieni tilkka mehua ja sulata siinä liivatelehdet. Sekoita lopun mehun kanssa. Kaada varovasti kakun päälle ja anna jäähtyä. Koristele haluamallasi tavalla. 
Itse laitoin appelsiinin siivuja päälle ja raastoin kookos-valkosuklaata.

sokeria en laittanut lainkaan kakkuun erikseen,koska valkosuklaa oli tarpeeksi makeaa ja halusin tästä oiken freshin! =) 

namskis! 


           

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Porkkanapiirakka