Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku
Ihanan raikas ja kesäinen juustokakku valmistui eilen kahvipöytään. Jääkaapissa oli paljon appelsiineja ja pelkäsin,että menevät pahaksi =) tässä lopputulos
150gr domino-keksejä
75gr voita
Täyte: 180gr appelsiini-tuorejuustoa
100gr rahkaa
0,5dl appelsiinin mehua (puristettuna)
3 liivatelehteä
100gr kookos-valkosuklaata
3dl vispikermaa
Kiille: 2.5 dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
3-4 tippaa elintarvikeväriä (oranssi)
Tee näin:
1. Laita liivatteet ''likomaan'' kylmään veteen.
2.Murskaa keksit ja lisää voisula.
3.Taputtele keksimurut tiiviiksi irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin
sillä aikaa kun valmistelet täytteen.
4. Vispaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja rahka keskenään ja lisää se kermavaahtoon.
5.Lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa sekaan.
6. Kiehauta muutama tilkka puristettua appelsiinimehua ja sulata siinä liivatelehdet, sekoita loput mehusta tämän joukkoon ja lisää kerma-rahka seokseen.
7. Vältä turhaa sekoittamista.
8. Kaada täyte keksipohjan päälle ja silota sileäksi nuolijalla
9. Laita jääkaappiin jäähtymään väh.neljäksi tunniksi ennen kiilteen kaatamista päälle.
Kiille:
Kiehauta pieni tilkka mehua ja sulata siinä liivatelehdet. Sekoita lopun mehun kanssa. Kaada varovasti kakun päälle ja anna jäähtyä. Koristele haluamallasi tavalla.
Itse laitoin appelsiinin siivuja päälle ja raastoin kookos-valkosuklaata.
sokeria en laittanut lainkaan kakkuun erikseen,koska valkosuklaa oli tarpeeksi makeaa ja halusin tästä oiken freshin! =)
Kommentit
Lähetä kommentti