Puolukkakakku



Blogi on nyt hetken ollut tauolla muuton takia. Nyt on tapahtunut iso askel ja iso muutos meidän elämissä, koko perheellä siis. Kunta on vaihtunut ja asuntokaupat tehty, pihalla kasvaa monen sortin marjaa ja muutama hedelmäkin saattaa näyttää kasvonsa ensi vuonna. Näinpä, kerkesin poimimaan remontin keskeltä puolukoita ja punaherukoita  pihalta ja siirtämään ne jääkaappiin ja osan pakkaseen. Kun ne kerran poimittiin,niin niistä kannattaa nyt vielä jotakin valmistaa. Päätin tekaista kahvikakuksi puolukkakun. Ohje on vielä kouluajoilta kotitalouden-kirjasta. 
Olkaa hyvät  =) 


Taikina: 




5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta
150gr voita (ei margariinia)
3dl sokeria (itse käytin 2,5dl)
2tl vaniljasokeria 
3 kananmunaa 
200gr kermaviiliä tai ranskankermaa


Täyte:



4dl puolukoita

(1rkl perunajauhoja, jos käytät pakastepuolukoita)
2 rkl sokeria



1.Sekoita vehnäjauhot,leivinjauhe kulhossa.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.
3.Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen,ei kaikki kerrallaan. Vatkaile koko ajan. Sekoita sitten joukkoon puolet ranskankermasta ja puolet jauheseoksesta ja toista uudestaan. Vatkaile hyvin. 
4.Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai öljyä ja korppujauhoa reunat. 
5. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri.
6.Kaada ensin vuoan pohjalle puolet taikinasta
7. Kaada päälle puolukat ja sitten loput taikinasta puolukoiden päälle.
8. Paista marjat 45min-1h uunissa 200asteessa keskitasolla. 






Namskis, olkaa hyvät. 


♥Teitkö puolukkakakun? Lisää se instagramiin hästägillä 
#Marenkimesta 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Lemon-curd juustokakku