Sitruuna-ananas kuivakakku





Ananasmurskaa oli kotona kasaantunut kuivakaappiin kokonainen torni. Ajattelin,että nyt nää pois. Meidän perheessä tykätään paljon kuivakakuista, niinpä päätin tehdä siitä kuivakakkua. Pitäisi vaan saada aikaiseksi ostaa uusi kuivakakkuvuoka, tämä kun alkaa olla jo niin nähty. Varsinkin täällä blogissa. Tästä tuli ihanan mehevä, kannattaa siis kokeilla.

Tarvitset: 

1dl perunajauhoja
3dl vehnäjauhoja
250gr voita
2prk ananasta murskana/300gr 
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria ( luontaista)
1 sitruunan raastettu kuori
(itse käytin Dr.Oetkerin valmista kuoriraastetta)

Tee näin: 

1.Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
3.Lisää voiseokseen raastettu kuori, jonka jälkeen munat koko ajan sekoittaen.
4.Lisää jauhot ja tämän jälkeen ananasmurska. 
5.Taikinasta tulee aika raskas, mutta älä stressaa se kuuluu asiaan.
6.Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
7.Paista 175asteessa n. 50min-1h, riippuen uunin tehosta. Jos kakku alkaa paljon tummua jo puolessavälissä peitä leivinpaperilla tai foliolla.
8.Itse kumoan tämän kakun jo kuumana. Se irtoaa kun irtoaa, mutta jos vuoka on hyvin voideltu ja korppujauhotettu kakku irtoaa jo samantien.
9.Soita läheisille ja kahvittele tai kääri tiiviiksi esim.sellofaaniin tai kelmuun ja anna tekeytyä pari päivää. Ai,että tästä tulee hyvää.

NAUTI!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Porkkanapiirakka