Donitsit

Donitsit....NAM!



Netti on pullollaan donitsien ohjeita, mutta itse olen melkein jokaista joutunut soveltamaan mieluisaksi. Päätin jonkin aikaa sitten hakea kaupasta donitsipellin, josta olin kauan haaveillut.
 Aijemilla ohjeilla, joita olen netistä löytänyt  A) Donitsit ei irtoa pellistä tai B) niistä tulee kivikovia, vaikka miten ja missä asteessa paistaisi. Mutta nyt, nyt olen soveltanut itselleni ohjeen, jolla donitsit onnistuu AINA, ja jaan sen teidän kanssa. 

Tarvitset: 

Donitsipelti
0,5 dl rypsiöljyä
3,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
2tl leivinjauhetta
(1,5tl kardemummaa)
ripaus suolaa
1 kananmuna
1,5dl maitoa 
50 gr voita
200gr suklaata 
(halutessa elintarvikeväriä)

Tee näin:

1. Voitele 12 donitsin donitsipelti
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään
3.Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen 
4. Sekoita erillisessä kulhossa kananmuna,rypsiöljy ja maito.
5. Lisää kuivat aineet siivilän läpin nesteisiin ja sekoita taikinaa,kunnes on tasaista
-Taikinan kuuluu olla suurinpiirtein samanlaista kuin muffinsitaikina-
6.Annostele taikina koloihin peltiin, laita taikinaa noin puoleenväliin koloihin.
7.Paista donitseja uunissa n.10 minuuttia keskitasolla
-Kokeile kypsyys hammstikulla, kun taikina ei jää tikkuun, donitsit ovat valmiit-
8. Sulata voi mikrossa ja upota/voitele donitsit molemmilta puolilta,jotta donitsit jää pehmeiksi.
9. Sulata suklaa kattilassa vesihöyryssä tai mirkossa miedolla lämmöllä pienin väliajoin sekoittaen. 
10. Dippaa donitsit suklaaseen ja anna jäähtyä
11. Voit koristella myös muulla haluamasi tavalla.





Kommentit

  1. Tosi hyvän näköisiä ☺️ Ja reseptiä varmasti koitan ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa. Hyviä tulee =) käy kattomassa myös juustokakun ohje =)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Porkkanapiirakka