Herrasväen pikkuleivät


Meillä syötiin viime viikolla herrasväen pikkuleipiä, että ne oli nameja. Minun resepti poikkesi kaikista netistä löydetyistä resepteistä. Pikkuleipiä tehtiin myös vietäviksi, ja oli kuulemma hyviä.  Kannattaa kokeilla ehdottomasti.! =) 


Ohjeesta riittää vähintään 60kpl pikkuleipiä.

Tarvitset: 

1 kokonainen huoneenlämpöinen leivontamargariini 
2,5dl öljyä
2,5dl  maitoa
1 rkl vaniliinisokeria
10dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
vadelmahilloa


 1. Sekoita kaikki edellämainitut aineet keskenään, lisää tarvittaessa hieman jauhoja, jotta taikina irtoilee hyvin sormista. Taikinasta ei kuitenkaan tule leipä tai sämpylätaikinan tapaista, vaan hieman löysempää.

2. Kauli taikina jauhotulle alustalle. Tee samankokoisia ympyröitä muotilla (itse käytin tuttipullon korkkia) ja asettele ne leivinpaperille, kannet ei kohoa paljon joten voi asetella aika viereenkin. 

 PAISTA UUNISSA 200 asteessa.

3. Kun kannet paistuneet uunissa, n. 10-15 min ota kannet jäähtymään hetkeksi,mutta vain sen verran että voit käsitellä niitä. Kannet ovat paistuneet,kun taikina ei ole raakaa(kokeile esim.hammastikulla), kansien kuuluu olla vaaleita, joten älä paista värin perusteella.

4. Laita kansien väliin vadelmahilloa ja painele toinen kansi päälle.

5.Pyörittele sokerissa,kun kannet vielä lämpimiä.


NAMSKIS =) 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Porkkanapiirakka