Chocolate biscuit-juustokakku



Meillä vietettiin viime viikolla uskonnollista juhlaa, jonka kunniaksi päätin tehdä jotain aivan uutta ja erilaista. Chocolate biscuit-juustokakun. Idea lähti siitä,että kotona oli kaapissa milka-suklaata makuna biscuit ja päätin tehdä siitä juustiksen. Jaan ohjeen kanssanne, olkaa hyvät.

Tarvitset : 
100gr chocolate biscuit keksejä (kuin kuvassa)
70 gr voita
4dl vispi/kuohukermaa
200gr tuorejuustoa (suklaanmakuisena)
6  liivatelehteä
2dl sokeria
100gr milka biscuit-suklaata rouhittuna
2dl tummaa kaakaota
3dl maitoa
muutama tilkka mehua

Tee näin:

Pohja : 

1. Sulata voi mikrossa 
2.Hienonna keksit ja kaada joukkoon sulatettu voi. 
3.Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksit tiiviiksi pohjalle.
4.Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte: 
1.Vatkaa kerma vaahdoksi 
2.Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen ''likomaan''
3. Lisää kermavaahtoon 1dl sokeria,rouhittu suklaa ja tuorejuusto.
4.Kiehauta tilkka jotakin mehua (vesikin käy) ja sulata liivatelehdet, odota että neste hieman jäähtyy ja lisää se kermavaahto-seokseen.
5.Kaada seos keksimurun päälle ja laita kylmään 3-4 tunniksi jäähtymään.

Kiille: 

1.Kiehauta 1dl maitoa ja kaakao keskenään teflon-pannulla tai kattilassa hellalla, lisää 1dl sokeria.
2.Laita 2 liivatelehteä likomaan kylmään veteen 
3.Kun kiehuu,ota hellalta pois.Lisää liivatelehdet joukkoon, ja sitten lisää loput maidot. 
4.Sekoita tasaiseksi, anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle. Pinnasta tulee peilikiilteen näköinen, mielestäni aivan ihana. 

Itse koristelin toffifee-makeisilla ja kekseillä,joita käytin myös pohjaan.Koristeluun vielä muutama pala valkosuklaata sulatettuna.



Teitkö suklaakeksi-juustokakun? Lisää kuva instaan hästägillä #Marenkimesta


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Lemon-curd juustokakku