Luumutäytetyt persikat
Minun kotimaassani nämä on suurta herkkua, namskis. Tämä ohje on mainio ja aina onnistuu.
Tarvitset:
TAIKINA:
600gr vehnäjauhoja (puolikarkeita)
100gr karkeita jauhoja
4 kananmunaa
250ml öljyä
100ml maitoa
1tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200gr tomusokeria
TÄYTE:
Paistettujen persikkojen puoliskojen täyte
200gr pähkinärouhetta
50gr kaakaojauhetta
2rkl hunajaa
100gr sokeria
50gr voita
200ml lämmintä maitoa
KORISTELUUN:
punaista ja keltaista elintarvikeväriä
hieman maitoa
sokeria
TEE NÄIN:
1.''Vaahdota'' munat ja sokeri erikseen kulhossa.
2.Sekoita toisessa kulhossa keskenään KYLMÄ maito,vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Lisää muna-sokeriseokseen öljy ja vaniliinisokeri, lisää kylmä maito-jauheseos.
3.Sekoita. Jauhojen määrä ei ole kiveen hakattu, voi olla että joudut lisäämään hieman vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu kovin löysältä lisää perunajauhoja, se tuo kuohkeutta.
4.Jaa taikina puoleen osaan. Laita loput taikinasta jääkaappiin, jätä lämpimään puolet taikinasta,jota aijot käsitellä heti.
5.Tee puolesta taikinasta ''pötkylä'' ,sama kuin olisit korvapuusteja tekemässä. Ei paksua pätkylää.
6. Jaa taikina yhtäsuuriin osioihin,niin että kun pyörität osat saat n.saksanpähkinän kokoisen palleron.

7.Aseta yhtäsuuret pallerot leivinpaperille ja laita uuniin paistumaan n.150-160asteessa. Puoliskojen pinnat eivät saa muuttaa väriä, eikä lohjeta. Jos näin kuitenkin käy vähennä seuraavassa erässä paistoastetta. Puoliskojen pohjan tulee olla kuitenkin kauniin ruskea.Itse paistoin puoliskoja n.10min.
8. Ota uunista pois ja anna jäähtyä, toista yllämainuttu lopulle taikinalle.
Puoliskojen tulee näyttää tältä.

9.Sillä aikaa kun loput puoliskot paistuvat, kaiva puoliskot tyhjäksi. Kuva alla.

Laita kaivettu täyte talteen erilliseen kulhoon.
10.Toista sama toisen erän puoliskoille.
11.Kun olet kaivanut täytteet ja laittanut ne sivuun kulhoon,on aika lisätä muut täytteen ainekset.
12.Lisää pähkinärouhe, kaakao, hunaja,sokerit ja lopuksi sulatettu voi ja lämmitetty maito.
Täytä puoliskot sopivasti ja paina kaksi puoliskoa yhteen persikan saamiseksi.

13. Kaada kahteen syvään lautaseen maitoa , yhteen 1dl ja toiseen 1dl
Lisää yhteen lautaseen keltaista elintarvikeväriä ja toseen punaista.
Kieritä persikka ensin keltaisessa värissä.

ja tämän jälkeen punaisessa


aseta sitten talouspaperille kuivumaan ja sen jälkeen kieritä viellä sokerissa.
VALMIS.
itse täytin persikat luumumarmeladilla, persikkojen oma sisus ja sitten luumumarmeladia. Tuli myös oikein herkullista.
NAMSKIS! =)
Kommentit
Lähetä kommentti