Mansikka- ja suklaamousse juustokakku
Meillä tehtiin viime viikolla ihanaa kakkua, nimittäin alla mansikkamousse, ylhäällä suklaamousse ja päällä mansikoita ja mansikkakiille.
Tästä meidän perhe piti ihan oikeasti, ja tämä hävisi hetkessä.
Tarvitset:
70gr voita
170gr digestive keksejä
2 dl kuohukermaa
100gr taloussuklaata
1 prk tuorejuustoa (maustamaton)
2dl maitoa
1 pss mansikkamoussea dr.oetker
mansikoita 2-3dl
mansikkamehua 3dl
4 liivatelehteä
Tee näin:
1.Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi.
2.Painele vuoratun irtopohjavuoan pohjaan keksit. Laita jääkaappiin,mansikkamoussen valmistumisen ajaksi.
3.Aloita valmistamaan mansikkamousse dr.oetkerin ohjeen mukaisesti (pussin kyljessä ohje)
4.Sekoita valmiiseen mousseeseen 1/2 prk tuorejuustoa
5. Kaada se keksimurun päälle ja laita pakastimeen, sillä aikaa kun valmistat suklaamoussen.
6.Mittaa kermasta 3/4 dl kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Laita 2 liivatelehteä ''likomaan'' kylmään veteen.
7.Kun kerma alkaa kiehua ota pois levyltä ja paloittele sen joukkoon suklaa ja sulata seokseen liivatelehdet.
8.Sekoita,että seoksesta tulee tasaista ja anna sen jäähtyä.
9.Vatkaa loppu kerma vaahdoksi 1 1/4 dl siis.
10.Yhdistä jäähtynyt seos kermavaahtoon, lisää loppu tuorejuusto ja kaada mansikkamoussen päälle.
11. Laita jääkaappiin n. tunniksi.
12.Laita 2 liivatelehteä likomaan kylmään astiaan, sillä aikaa asettele mansikat kakun päälle.
13.Kiehauta tilkka mansikkamehua ja sekoita siihen liivatteet, kun hieman jäähtynyt yhdistä muuhun mansikkamehuun ja lusikoi kakun päälle varovasti, näin kiille jämäköittää mansikat ja pitää ne paikallaan.
NAMSKIS =)
Kommentit
Lähetä kommentti