Salted caramel vanilla -piirakka


Linssissäni on ollut ilmeisesti jokin roska kuvatessä tätä herkkua,
pyydän anteeksi.


Tän reseptin näin netissä,miljoonilla blogeilla ja miljoonilla saiteilla pyörii tämä makea piirakka. No minä en ollenkaan ole itse kinuskin ystävä, niin mietin että tähän täytyy saada jotain muuta mukaan. VANILJA, niinpä laitan vaniljaa. Vaniljanmakuista tuorejuustoa, sitä siis.

Tässä ohje jolla tein, tavallisen tuorejuuston korvasin vaniljanmakuisella. Muuten tein kaiken samalla tavalla. En jostain syystä nyt onnistu laittamaan tähän suoraa linkkiä niin kopioin reseptin tähän. 
Resepti on alunperin Wicked Sweet Kitchen-nimisestä blogista.

Salted caramel cheesecake pie

1 piirakka, vuoan leveys 24 cm (itse käytin hieman isompaa)

Pohja:
170g Digestive/kaurakeksejä
80g voita

Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä) (itse käytin vaniljanmakuista)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Sormisuolaa


Tee näin:
1. Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
4. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
5. Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua. 

Muutama vinkki:
*Kakku maistuu parhaalta saatuaan levätä jääkaapissa päivän tai kaksi.
*Voit hyvin jättää sormisuolan pois, kakku maistuu ihanalta ihan sellaisenaankin! Tuoreet mansikat sopivat myös hyvin kakun kanssa yhteen.
*Käytin irtopohjaista piirakkavuokaa jonka ansioista kakun voi siirtää toiselle tarjoiluvadille jos haluaa.
*Kakun paistoaika saattaa vaihdella riippuen siitä minkälaista vuokaa käytät. Voit myös käyttää irtopohjaista kakkuvuokaa.

Mainittakoon kerran vielä,että resepti Sweet Kitchen-nimisestä blogista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Porkkanapiirakka