Laskiaispullat
Välillä täytyy olla ihan perus pullapäivä, vai miten tyttäreni sanoo: BULLA.
Tällä ohjeella saa ihania peruspullia sekä ihania laskiaispullia.
Tarvitset:
5dl maitoa
2 kuivahiivapussia
13dl vehnäjauhoja
200- 250gr voita
1 rkl suolaa
2dl sokeria
2 rkl kardemummaa
(mansikkahilloa
kermavaahtoa
mantelimassaa)
Tee näin:
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon
2. Lisää sokeri,suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Sekoita taikinaa nopeasti
ja napakasti.
3. Lisää sulatettu voi ja tämän jälkeen loput jauhot.
4.Taikina saa jäädä hieman pehmeäksi, mutta käsistä sen pitää kuitenkin irrota.
5. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
6.Käsittele taikina heti.Pyörittele taikinasta hieman suurempia kuin lihapullista tai haluamasi kokoisia ja
asettele leivinpaperille.
7.Kohota leivinliinan alla, niin että pallot kasvavat melkein kaksinkertaiseksi.
8.Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
9.Paista uunin keskitasossa 225 asteessa kunnes saavat hieman kultaisen sävyn hattuun.
10.Anna pullien jäähtyä ja leikkaa halutessasi niistä hatut laskiaispullia varten. Täytä haluamallasi täytteellä ja nauti.
Kommentit
Lähetä kommentti