Snickers kakku




Jo kauan oli suunnitelmissa tehdä Snickers- kakkua, en vaan koskaan saanut aikaseksi. Sitten äitini tilasi tämän kakun ja on kyllä yks tosi iso herkku. Namskis. 
Tämän ohjeen löysin täältä, muutaman muutoksen tein ohjeeseen.

Kannattaa kokeilla, et tule katumaan.

Tarvitset ; 

Pohja: 

70 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 prk ranskankermaa (200gr)
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1,5 appelsiinimehua
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 munaa

Kinuski: 

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
1rkl voita

Kinuskikreemi:

100 g voita
1,5 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa
2 dl kinuskia, jonka olet valmistanut

Suklaakuorrute:

150-200 g tummaa suklaata
1 rkl voita


1. Tee ensin kinuski. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Keitä keskilämmöllä ja sekoita, kunnes seos sakenee. Jos et ole varma, onko kinuski valmista, tipauta tippa kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos tippa ei pysy kasassa, jatka keittämistä. Lisää lopuksi voi ja vatkaa kiiltäväksi. Laita jäähtymään.

2. Tee seuraavaksi kakkupohja. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi.

3. Sulata voi. Siivilöi kuivat aineet leivontakulhoon ja sekoita ne keskenään hyvin. Lisää kuivien aineiden joukkoon voi, mehu, creme fraiche ja munat. Sekoita.

4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa noin puoli tuntia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä. Kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa.

5. Valmista kinuskikreemi kakun ollessa uunissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja kinuski. Jatka vaahdottamista. Laita kreemi jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.

6. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja leikkaa se kahteen tai kolmeen osaan.

7. Täytä kerrokset kreemillä ja ripottele suolapähkinöitä päälle. Voit halutessasi murskata niitä. Lisää kreemiä ohuelti kakun reunoille ja päälle nuolijan avulla.

8. Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa lusikalla sekoitellen. Kaada seos keskelle kakkua ja anna sen levitä. Voit auttaa veitsellä suklaata valumaan reunojen yli. Koristele suolapähkinöillä.

NAMSKIS :D 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Porkkanapiirakka