Pumpulikakku



Karpalo ja kinuski, eikä ihan turha yhdistelmä. Oli oikein namia. 
Alkuviikosta omien synttäreiden kunniaksi kokeilin tätä ihanaa pumpulikakkua hieman eri muodossa ja eri kuorrutteella.
Tää oli ihan mahtavaa. Kannattaa kokeilla!
Pumpulikakku tehty leivontakirjan ohjeella, josta vähennetty hieman perunajauhoja ja yksi kananmuna.

Tarvitset: 

4 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl perunajauhoja
250gr sulatettua voita

Kuorrute:

2dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa
1 rkl voita

marjoja maun mukaan

Tee näin: 

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
2.Lisää kuivat aineet sekaan, jotka olet toisessa kulhossa sekoittanut keskenään.
3.Lisää sulatettu voi.
4.Vatkaa viellä hieman ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5.Paista 175 asteessa 1h. ajan 
6.Itse kumoan kakun heti kun otan sen pois uunista, ja annan sen pudota omalla ajallaan.
Yleensä se tapahtuu saman tien.

Sillä aikaa kun kakku paistuu voit tehdä kuorruteen.

1.Kiehauta kerma ja fariinisokeri,keitä hetken.
2.Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada reunoille kakun päälle.
3.Koristele marjoilla makusi mukaan.


NAUTI!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Porkkanapiirakka