Kinderpiirakka



Pitkän tauon jälkeen on blogi taas kiva ''avata'' tällä hyvällä herkulla. Kinderpiirakka siis.
Meillä tätä tehtiin ensimmäistä kertaa, joten marmorikuviointi näyttääkin siltä,että leipuri tarvitseekin vielä hieman harjoitusta.

Kinderpiirakan tein kotikokki.net :in sivulta löytämällä ohjeella. Reseptin näet alta.

Taikina: 

3 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä
150 g sulaa margariinia
2 munaa

Voikreemi:

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

2 pandan maitosuklaa levyä
½ pandan valkosuklaa levy

Tee näin: 

1.Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
2.Kiehauta vesi ja sulata margariini. Hämmennä nesteet kuivien aineiden joukkoon.
3.Sekoita vielä munat yksitellen taikinaa.
4.Paista piirakkaa 15-20min 200- asteisessa uunissa.
5.Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin laittoa.

1.Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kunnolla vaahdoksi (5-10min). Lisää joukkoon vaniljasokeri.
2.Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

1.Sulata suklaat mikrossa 30sec pätkissä.
2.Levitä maitosuklaa nopeasti voikreemin päälle. 
3.Valuta valkosuklaa maitosuklaan päälle vaakatasoon raidoiksi ja marmoroi kuviot (vedä hammastikulla tms vetoja pystysuunnassa ylös ja alas saadaksesi marmoroidun kuvion).




NA BOSANSKI / BOSNIAKSI : 


Potrebno je za

Tijesto: 

3dl secera
2,5dl brasna
1 kasikica vanilin secera
2 kasikice praska za pecivo
3 kasike kakao praska
1,5dl kljucale vode
150gr istopljenog MARGARINA (ne masla)
2 jajeta

Fil: 

150gr masla ( NE MARGARINA) 
5dl secera u prahu
4 kasikice vanilin secera

Cokolada/glazura:

2 mljecne cokolade (kolicina najmanje 145gr)
pola bijele cokolade (kolicina najmanje 75gr)

Priprema: 

1.U jednoj zdjeli mjesati secer,brasno,vanilin secer, prasak za pecivo i kakao prasak.
2.U dzezvi ili kuhalu prokuhati 1,5dl vode a u mikrovaljnoj ili na plati istopiti margarin.
3.Mjesati margarin i vodu u suhe sastojke i mijesati lagano dok se ne sjedini.
4.Dodati jaja i mjesati dok se ne sjedini.
5.Podmazati pleh ili izliti smjesu na pek papir i peci na 200stepeni od 15-20 minuta

Kada je tijesto/kora pecena staviti je u frizider. A dok se hladi pripremiti bijeli fil.

1.Mixati maslo sobne temperature ( ne topiti maslo)  i secer u prahu a zatim dodati 4 kasikice vanilin secera. Fil treba da se maze lako po kori, jer ako je mnogo jak/cvrst cijepat ce koru. Da bi dobili malo meksu smjesu/fil dodavati po kasikicu vode hladne u maslo i secer u prahu.

2. Kada namazete koru filom nema potrebe vracati koru u frizider.
3.U mikrovalnoj ili na plati istopiti cokolade, prvo mazati mljecnu cokoladu po filu, a zatim s bijelom cokoladom napraviti poprijeko linije/sare i vuci s cackalicom gore dole uzduz linije da se dobije ''mramorni'' ukras. 

Kolac se moze cuvati u hladnom a i ne mora. Kako ko voli. Rezati kolac na kocke dok je vruc fil. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitruuna-ananas kuivakakku

Appelsiini, kookos-valkosuklaa juustokakku

Porkkanapiirakka